Sophie & Max Sélection N° 3

Growth Area: Petite Champagne

Cognac Age: Réserve

ABV: 42.7 %

Bottle Size: 70 cl

Brand: Cognac Bertrand

Sophie & Max Sélection N° 3 Réserve was developed in close exchange with Seph Hall and Thérèse Bertrand, who have been running the Bertrand brand since moving back to Thérèse’s family estate back in 2010. In fact, it was at last year’s Thanksgiving dinner, which Thérèse and Seph hosted, when we suddenly thought Seph should blend the next Cognac in our Sélection series. It was the way he spoke about his craft but also about other topics ranging from international politics to sustainable energies, that got us excited to take this leap.

Read the whole story about Sophie & Max Sélection.

US$ 204
excl. TAX excl. verzending

Nieuwe Cognacs in onze winkel

Cognac van de maand

Alles over Cognac

Cognac Recommender

Cognac Regio

Cognac is zowel een plek als een drank. Ontdek alles over de Cognac regio in Frankrijk.

Cognac Expert Community

Wat is Cognac?

Van druiven tot het glas. Een diepgaande gids over “Waar wordt Cognac van gemaakt?”

Follow Brand

Smaak van Cognac

De smaken en aroma’s van Cognac zijn afhankelijk van de leeftijd: hoe ouder, hoe beter.

Wishlist Function

Hoe proeft u Cognac?

Wij gidsen u door de belangrijkste overwegingen wanneer het gaat om het genieten van uw Cognac.

Cognac flessen te koop

Verkocht in onze winkel

Laatste cognac beoordelingen

Meest populair

Onze favorieten

Laatste blogartikelen

Bekijk wat nieuw is

Laatste blogartikelen van Max & Sophie

Ontdek wat er nieuw is

#cognacexpert Sophie en Max op Instagram

Cognac Expert: Een korte geschiedenis

Vanuit een agrarische achtergrond en onze grootvader die een wijngaard heeft gekweekt en bezat, zijn we altijd toegewijd geweest aan de Cognac regio, de mensen en natuurlijk, aan de drank die we allemaal kennen als Cognac. We hebben grote bewondering voor de grotere huizen zoals Courvoisier, Camus en Hine, maar natuurlijk ook voor de kleinere, familiale Cognac producenten.

Op een dag reden we door de wijngaarden in de buurt van Blanzac, in de regio Fins Bois, toen we een kleine producent ontdekten die we nog nooit eerder hadden gezien of gehoord. Dit bracht ons tot de gedachte dat er zoveel merken zijn die men niet kent. Buren, producenten en vrienden hebben ons inmiddels kennis laten maken met het brede veld van verschillende merken en de hele Cognac-ervaring. Zo presenteerde onze gastheer op een avond tijdens een diner in de buurt een schijnbaar eenvoudige VSOP. En er kwam ook een anekdote bij over een wijnbouwer die de keldermeester van Hennessy ervan wilde overtuigen dat hij een geweldige mengsel kon produceren, dus creëerde hij die specifieke VSOP uitsluitend met dat in het achterhoofd. Het was een fantastisch mengsel... maar je kon het niet kopen. Het waren situaties als deze die ons op het idee brachten om een blog te beginnen over de beroemdste van alle brandewijnen, Cognac. In het begin begonnen we met een klein blog, met een kort stukje over de laatste VS Cognac die onze vader mee naar huis had genomen.

Vandaag de dag is het veel meer dan een blog; het is een website met een lijst van alle cognac merken en -producenten, flessen en producten, maar ook een plek waar kenners op wereldwijde schaal hun ervaringen kunnen uitwisselen en praten over hun ervaringen zoals een toegewijd Cognac-platform voor China.

Tegenwoordig bezoeken we regelmatig landgoederen van André Petit en Bache-Gabrielsen tot Rémy Martin en Martell, hebben we het voorrecht om zeldzame Vintage of XO Cognacs te proeven; en kunnen we wereldwijd ruilen met liefhebbers en professionals. Het is fantastisch.

We hebben deze website gemaakt om de ongelofelijke diversiteit van brandewijn merken en producenten te delen met een internationaal lezerspubliek, en we moeten zeggen - het werkt!

Sophie en Max

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken.
To give you the best possible experience, this site uses cookies and by continuing to use the site you agree that we can save them.  Our Privacy Policy
You have successfully followed this brand